Две скопјанки каснати од кучиња скитници

Вчера две скопјанки биле нападнати од кучиња скитници.

Во полициската станица Карпош, С.Д.(26) од Скопје пријавила дека на улица „Волгоградска“ била касната од куче скитник во пределот на левата рака.

Исто така вчера во полициската станица Аеродром, А.Д.(69) од Скопје пријавила дека на бул.„АСНОМ“ била касната од куче скитник во пределот на десната потколеница.

           

Ајде од понеделник да се посветиме сериозно на „носење на Европа" во нашата држава.

повеќе

Улогите на „добар и лош полицаец“ ќе ги играат кон нас уште долго, доколку не сфатиме дека со итроманска политика не се може подалеку од Табановце до Богородица.

повеќе

Неделава, владите на ЕУ повторно решија да го одложат започнувањето на преговорите за пристапување со земјите кандидати Албанија и Северна Македонија, што претставува историска грешка - бидејќи безбедноста и стабилноста на Унијата зависат од трансформацијата на југоистокот.

повеќе