Едниот во Центар, другиот во Аеродром

Две пријави од граѓани каснати од кучиња

Два настани за каснати граѓани од кучиња скитници се пријавени вчера во МВР. Едниот е во Центар, а вториот во Полициската станица во Аеродром.

Во 19.45 часот во Полициската станица Центар З.П.(44) од Скопје пријавил дека на кеј „13 Ноември" неговата 16-годишна ќерка била касната од куче скитник.

Во Полициската станица Аеродром А.М.(20) од Кичево, пријавил дека на ул.„Владимир Комаров" бил каснат од куче скитник во пределот на левата потколеница.

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе

Што е со оние граѓани кои не се вклопуваат во нашиот (би)етнички дискурс?

повеќе

Постојат различни фактори кои влијаат на нивото на ризик кога станува збор за перење пари. Тоа може да биде од клиенти, региони, производи или ризик од финансиски инструменти. Разбирањето на овие ризици, како и факторите што придонесуваат, им овозможува на надлежните органи многу поефикасно да се заштитат од перење пари поврзано со корупција.

повеќе