Две лица каснати од кучиња скитници во Скопје

Вчера во 23.55 часот во Полициската станица Кисела Вода, И.П. (45) од Скопје пријавил дека истиот ден околу 21 часот на улица „Серска" бил каснат од куче скитник во пределот на десната потколеница.

Вчера исто така во 15.15 часот во Полициската станица Центар, В.П.(49) од Скопје пријавил дека на 15.04.2019 година околу 12 часот на Плоштад „Македонија“ бил каснат од куче скитник во пределот на десната потколеница.

Нашиот процес на преговори многу веројатно ќе биде предмет на уште построги критериуми и мониторинг имајќи ги предвид искуствата на земјите кои во моментот преговараат. 

повеќе

На Македонија и Бугарија им треба дебата која ќе го унапреди историското разбирање без робување на идеологии, митологии и политики.

повеќе

Македонизмот често е мистика и точка на недоразбирање и меѓу Македонците и на Македонците со другите народи во и околу Македонија.

повеќе