Две лица каснати од кучиња скитници

И.М.(36) од Скопје вчера во 16:15 часот во полициската станица Драчево пријавил дека на улицата „Бранко Заревски“ бил каснат од куче скитник во пределот на десната нога.

Д.Т.(56) од Скопје вчера во 14:45 часот во полициската станица Ѓорче Петров, пријавил дека на улицата „Алексо Демниевски“ бил каснат од куче скитник во пределот на левата потколеница.

 

Бидејќи знаеме да се перчиме со секој што потекнал од нашиве простори, дури и до илјадито колено наназад (од Аминта III до Симона Халеп), јас ќе ја искористам приликава за да се погордеам со македонските гени на еден извонреден музичар: Васил Хаџиманов.

повеќе

Коста Абрашевиќ, Гоце Делчев... и десетици илјади современици кои потпишале дека „по род се...", за да можат да патуваат и да работат во ЕУ државите.

повеќе

Наместо ефтини штосови на прес конференциите на СДСМ, ВМРО и ДУИ, на кои во несвест паѓаат само  партиските послушници, нивните лидери треба да одговорат на конкретни прашања.

повеќе