Две лица каснати од кучиња скитници

Вчера во 23:00 часот во полициската станица Гази Баба Ж.Ч.(75) од Скопје пријавил дека истиот ден околу 21:00 часот на улицата „Jани Лукровски“ бил каснат од куче скитник во пределот на левата надколеница, соопштуваат од МВР.

Исто така вчера во 11:00 часот во полициската станица Карпош М.В.(67) од Скопје пријавила дека на 24.05.2019 година околу 14:00 часот на улицата „Бранислав Нушиќ“ била касната од куче скитник во пределот на десната надколеница.

 

Од една страна, Уставот му доделува бројни функции, а од друга страна, скржаво ги определува средствата за нивно остварување на практичен план.

повеќе

Напредокот и оптимизмот што ги обележаа децениите по 2. Светска војна се гледаа во создавањето на средната класа, составена од луѓе што, иако родени во куќи со земјени подови, завршија со факултетски дипломи и добри работни места во големите градови. Поседуваа автомобили и викендички, летуваа на море и патуваа во странство без визи.

повеќе

Најголемиот предизвик на секоја земја е развојот и одржувањето на здрава популација.

повеќе