Двајца загинати во сообраќајка на патот Прилеп-Македонски Брод

Вчера околу 10,30 часот на превојот Барбарас на патот Прилеп - Македонски Брод се случи тешка сообраќајна несреќа во која загинаа две лица.

Камион со приколка удрил во карпа падната на патот, при што двете лица кои биле во шлеперот загинале на лице место.

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе

Можеби по нас ќе дојдат некои нови клинци што прегрнати ќе го слушаат мртвиот Џоле и ќе го разберат подобро отколку што го разбравме ние на кои со години жив на глуви уши ни пееше за љубовта.

повеќе

За државата Македонија, Македонците се посебен народ со повеќевековна традиција, кои зборуваат, творат, се радуваат и тагуваат на македонски јазик, веќе со векови, во и надвор од територијата на нашата држава.

повеќе