Двајца велешани измамени на ист начин, дале пари за помош на децата кои наводно згазиле дете

Двајца жители на Велес биле измамени во одделни случаи за 300.000 денари и за 1.500 евра со истата приказна дека нивните деца во сообраќајка згазиле дете, а парите биле потребни за да им се помогне.

О.С. од Велес вчера пријавила дека на 05.09.2020 била измамена од едно лице за сума од 300.000 денари. Според пријавеното, телефонски ѝ се јавило лицето и ѝ кажало дека нејзиниот син и снаа направиле сообраќајна незгода во која со возилото удриле во дете мигрант и побарало пари да му помогне на синот. Таа му дала 300.000 денари на лицето, но потоа сфатила дека била измамена.

Т.Т.(74) исто така од Велес вчера попладне пријавил дека бил измамен од едно лице за сума од 1500 евра. Според пријавеното, во 16.00 часот на фиксен телефон му се јавило лицето и му кажало дека неговата ќерка и неговиот зет направиле сообраќајна незгода и удриле дете и побарало од него пари за да им помогне. Според пријавата, тој му ги дал парите, но подоцна сфатил дека е измамен.

Се преземаат мерки за расчистување на двата случаи.  

Структурното насилство кон трансродовите и родово небинарните луѓе е препрека во нивното реализирање како полноправни членови на општеството.

повеќе

И сега вие замислете, на едно детенце од 6 години да му кажувате со авторитет на наставник дека не треба да се дефинира како машко или женско.

повеќе

Засега СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ и нивните заеднички алтер-фабрикати не даваат впечаток дека го разбираат новосоздадениот замаец.

повеќе