Двајца скопјани каснати од куче скитник на кејот

Двајца жители на Скопје вчера пријавиле дека биле каснати од куче скитник на кејот на Вардар.

Р.Т.(48) од Скопје во Полициската станица Центар пријавила дека околу 12.00 часот на ул.„Кеј Димитар Влахов“ била касната од куче скитник во пределот на левата нога.  Во вториот случај М.В.(31) од Скопје пријавил дека истиот ден во истото време исто така бил каснат од куче скитник во пределот на левата нога на ул.„Кеј Димитар Влахов.

 

Една од особеностите на словенската јазична група е дека нема случај два народи да зборуваат еден ист јазик или барем тоа да е официјално признаено.

повеќе

Оваа администрација нема намера Скопје во догледна иднина да стане одржлив зелен град и тоа е јасно одразено во буџетот за 2020 година.

повеќе