Бегство пред Кривичниот суд

Додека бил спроведуван ѝ избега на затворската полиција

Лице кое е осомничено за нелегален превоз на мигранти утрово успеа да избега од затворската полиција која го спроведувала до Кривичниот суд во Скопје. Потрагата е во тек.

Лице на кое му е изречена мерката притвор и е осомничено за криумчарење на мигранти, утрово, за време на спроведување до Кривичниот суд успеа да избега од затворската полиција,. потврдија за МКД.мк од Министерството за правда.

Полициски службеници од МВР се испратени во потрага по ова лице и оттаму сметаат дека акцијата ќе биде успешна.

Од Министерството за правда најавуваат дека ќе биде спроведена истрага за тоа како ова осомничено лице успеа да избега и чија е одговорноста.

Алчноста за максимизирање на површината на градење ја помина „црвената линија“. Градот полека ја сече гранката на која седи.

повеќе

Пристигна барањето од етничкиот албански фактор во политиката за тоа да има промена во химната, знамето и грбот на државата.

повеќе

Доколку најмоќните луѓе во земјата (вклучително и претседателот Милановиќ) не престанат со вербалните напади и притисоци врз новинари и медиуми, се плашам дека Хрватска ќе појде по стапките на Унгарија, Полска и Словенија во однос на (не)слободата на медиумите, што секако не е европски, туку автократски пат.

повеќе