Добил закани од градоначалникот на Боговиње, а потоа и од полицаец

Во полициското одделение Камењане, Ј.И. (39) од село Мала Речица, Тетовско, пријавил дека неговиот брат И.И. бил повикан во општината Боговиње каде градоначалникот А.Џ. му упатил закани. За истиот случај по телефон на И.И. му се јавил и полицискиот службеник К.А. и му упатил закани.

Известен е Одделот за внатрешна контрола, криминалистички истраги и професионални стандарди и се преземаат мерки за расчистување на случајот.

И Софија ќе треба да не го запре македонското евро-интегрирање на самиот почеток – и Скопје ќе треба да ја декомунистицира и дејугословенизира својата елита, економија, политика, наратива и медиуми.

повеќе

На светов има доволно место и за доктори и за антиваксери, и за научници и инженери, како и за рамноземјани и антимаскери, за уметници и фантазери.

повеќе

Во Законот кој е предложен воопшто не се цели на попишување на реалната состојба на терен, туку се цели на попишување на сите возможни граѓани заради задоволување на политички цели.

повеќе