МВР потврди

Директорот на МНТ со возило удрил во 27-годишна девојка

Вчера во скопската населба Кисела Вода Д.С. (54) со своето возило БМВ удрил во Е.Ц., 27-годишна девојка, која по престојот во ГОБ „Свети Наум Охридски“ била пуштена на домашно лекување.

Министерството за внатрешни работи ја потврдува оваа информација и додава дека се испитува и присуството на алкохол во крвта на возачот.

Сообраќајката се случила на улицата „Антон Попов“ во 19,20 часот. 

Tреба да ја прифатиме технологијата, наместо да се плашиме од неа, а и игрите се дел од тој процес. 

повеќе

Moжно ли е стотици кандидати за градоначалници три недели да ветуваат, а никој да не каже од каде средства за таа намена т.е. никој да не го спомене зборот децентрализација кој претставува клуч за било какво ветување?

повеќе

Капиталното дело на Танас Вражиновски „Македонска народна митологија“, упатува на потребата нашата наука постојано да се враќа на извориштата на македонската култура и писменост, создавани од светите браќа Кирил и Методиј и од нивните ученици и следбеници, светите Климент и Наум Охридски. 

повеќе