Во скопско Радишани

Деветгодишен ученик прегазен од моторџија

Деветгодишен ученик утрово е прегазен од моторџија, пред основното училиште „Ацо Шопов“ во скопската населбата Радишани.

Детето за време на големиот одмор ја минувало улицата „Радишанска“, на пешачки премин, при што било прегазенo од моторџија.

Детето е пренесено во болницата надовор е од животна опасност, но со повреди на ногата.

 

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе