Дете и маж каснати од кучиња скитници

Вчера 06.11.2019 во 17:00 часот во полициската станица Центар, З.Ј.(44) од Скопје пријавил дека на ул.„Питу Гули“ во Скопје бил каснат од куче скитник во пределот на десната нога.

Вчера исто така во 12:45 часот во полициската станица Гази Баба, И.А.(48) од Скопје пријавил дека во населбата Инџиково неговиот малолетен син бил каснат од куче скитник.

Поентата на глобализмот е максимално економско вмрежување во десетици економски сојузи на секоја држава.

повеќе

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе