Во Скопје

Дете и маж каснати од кучиња скитници

Вчера во 20,15 часот во полициската станица Аеродром С.Ј.(40) од Скопје пријавил дека на улицата „Февруарски поход“ неговиот малолетен син бил каснат од куче скитник во пределот на левата рака.

Вчера исто така во 10,00 часот во полициската станица Гази Баба И.Н.(38) од Скопје, пријавил дека на улицата „Трифун Хаџи Јанев“ бил каснат од куче скитник во пределот на десната нога.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе