Сообраќајна контрола во Скопје

Десет лица возеле без возачка дозвола, пет возачи зборувале на мобилен телефон

Сообраќајната полиција вчера во Скопје изрече вкупно 152 казни, од кои 16 возачи се казнети поради возење со брзина поголема од дозволената, а десет лица немале возачка дозвола. Пет возачи се казнети затоа што разговарале на мобилен телефон додека управувале со возилото.

Казенети се и тројца возачи чии возила биле нерегистрирани и тројца бидејќи било утврдена техничка неисправност на возилата.

Седум лица се казнети затоа што не користеле безбедносен ремен, а 12 прекршоци направиле мотоциклисти. За непрописно паркирање се казнети 87 возачи.

 

Време е да се фокусираме врз суштинските проблеми. Време е да создадеме вистински ’општествен договор‘ за владеење на правото и на човековите права како главни столбови на европските вредности

повеќе

Стратешко партнерство на македонската влада со Зока енерџи солушнс, компанија регистрирана за обработка и отстранување на опасен отпад, не е правилен начин за решавање на проблемот во мала држава како Македонија.

повеќе

Цивилизацијата би можела да се дефинира како глутница која има рационална потреба да ги легитимира и образложи своите колежи, грабежи и узурпации.

повеќе