За тепачката во Марино

Цветковски: Моите синови учествувале во тепачката, но не го направиле делото

И моите синови се повредени, вели поранешниот градоначалник Звонко Цветковски, вработен во МВР, чии синови беа посочени од очевидци како сторители кои со нож повредиле полициски службеник, пренесува „ТВ 24".

Цветковски, инаку вработен во МВР чии синови беа посочени од очевидци како сторители, негира дека тие го сториле делото.

Цветковски за ТВ 24 вели дека делото не е направено како што е опишано според сведоците и дека и неговите синови се повредени. Тврди нема намера да влијае на истрагата.

„Тие учествувале, но не го направиле делото што е направено. Биле нападнати, моето дете и денеска беше во болница“ изјави Звонко Цветковски.

Културата на победништво од нашите епски и херојски денови тотално ги уназади овие општества во 20 век, вели Миљенко Јерговиќ во интервју за Бука.

повеќе

Запрашајте се, о, вие, бездарници анационални што направивте!

повеќе

Додека Бугарите се убедуваат себеси и нас дека Гоце Делчев бил Бугарин, да се потсетиме на некои од Гоцевите искажувања, кои ја одразуваат неговата големина и неговото визионерство.

повеќе