ЦУК: Пожар во скопска Пинтија, огнот на 200 метри од куќите

Пожарот што избувна попладнево во шумата над скопската населба Пинтија сèуште не е ставен под контрола. Зафатена е поголема површина мешана шума, а огнот, како што објавија од Центарот за управување со кризи (ЦУК) на Фејсбук, е на околу 200 метри од куќите.

„Пожар над населбата Пинтија. Гори сува трева и ниска деградирана шума. На лице место се екипи од Бригадата за протипожарна заштита (БППЗ). Поради непристапноста на теренот, и големиот фронт на пожарот, гаснењето е отежнато. Моментално пожарот е на околу 200 метри од последните куќи. Состојбата се следи“, е наведено во постот на ЦУК на Фејсбук.

Силите на антиглобализацијата веќе стануваат доволно моќни да и зададат значаен удар на светската економија. 

повеќе

Не се соочуваме со вооружен конфликт, туку со војна на мисли. Чувството на страв, несигурност или територија по самоубиствен напад, никогаш повеќе не можеш да го вратиш.

повеќе