Четворица малолетници од Охрид се обиделе да силуваат малолетничка од Скопје

Четворица малолетници од Охрид заработија кривични пријави поради обид за обљуба.

Кривична пријава против четири малолетници од Охрид поднесе СВР Охрид поради тоа што на 11.04.2022 во Охрид, со закана се обиделе да извршат обљуба врз малолетничка од Скопје.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе