Четворица малолетници и еден 21-годишник украле 14 велосипеди во Охрид

СВР Охрид поднесе кривични пријави за сторени пет кривични дела тешка кражба против П.Д. (21) и уште четири малолетни лица на возраст од 15 години.

Пријавените, инаку жители на Охрид, тешките кражби ги извршиле од 21 јуни до 17 ноември на разни локации во Охрид, кога украле 14 велосипеди. На тој начин, тие се стекнале со противправна имотна корист во вкупна вредност од 206.000 денари.

Економската криза е лоша во сите сфери на живеењето, но од неа можеме и да научиме по нешто.

повеќе

Во саботата во јавноста го претставивме предлог-ребалансот на Буџетот за 2022 година, откако истиот беше усвоен од страна на Владата.

повеќе

Наспроти сесловенскиот и општоевропскиот карактер на нивната дејност, Кирил и Методиј станале објект на присвојувања уште од средниот век.

повеќе