Четири лица узурпирале земјиште на МПЦ во Дебар и беспавно изградиле објекти

Кривична пријава против Н.Б.(88) од дебарското село Џепиште, Ј.Б.(62) и С.А.(41), двајцата од Скопје и М.Х.(33) од Дебар, поднесе ОВР Дебар поради постоење основи на сомнение за сторени кривични дела „узурпација на недвижности" и „бесправна градба".

Пријавените, во текот на 2021 година, на различни катастарски парцели во месноста „Манастирец", атар на општина Центар Жупа, покрај реката Црни Дрим и езерото Шпилје, сопственост на Македонска православна црква, Дебарско – кичевска епархија, бесправно изградиле објекти. При тоа Н.Б. се стекнал со противправна имотна корист од 150.480 денари, Ј.Б. со 106.920 денари, С.А. со 33.660 и М.Х. со 466.527 денари.

Со францускиот предлог на патот кон ЕУ македонскиот народ ќе ја изгуби историската тапија врз сопствената свест и наследство.

повеќе

Ако пак се натури овој бесмислен консензус на Франција, кој ги признава сите емоции на Бугарија, тогаш оваа неспособна власт ќе не одведе подлабоко од сегашниот амбис.

повеќе

Во новите предлози се направени само формални, но не и суштествени промени, во однос на претходниот предлог (кој Владата го нема објавено).

повеќе