Работеле со брусилка во близина на шумата

Четири лица приведени под сомнение дека го предизвикале пожарот во Велес

Четири лица се приведени во полициската станица во Велес со сомнеж дека го предизвикале пожарот, потврдуваат од МВР. Според првичните информации, приведените со брусилка работеле во близина на боровата шума, на крстосницата за Башино Село и патот кон езеро Младост.

Социјалниот маркетинг веднаш би можел ефективно да придонесе во напорите против нееколошкото однесување во нашата земја.

повеќе

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе