Бугарин со фалсификувана возачка сакал да излезе од Македонија

Вчера околу 21 часот на Полициската станица за Граничен премин Табановце, на излез од Р. Македонија, при извршена пасошка контрола на И.П.И. (40) од Бугарија, кој бил со патничко моторно возило „Пежо 406" со бугарски национални ознаки, било констатирано дека возачката дозвола била фалсификувана.

Лицето било приведено и предадено на полициски службеници од СВР Куманово за понатамошна постапка.

Во ерата во која сите напредни земји во светот престануваат со употреба на фосилни горива, ние отвораме нови наоѓалишта, наоѓаме оправдување за исцрпување на необновливите ресурси и за активирање на најголемата глобална закана за морската биолошка разновидност.

повеќе

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе