Битолски таксист допирал патничка по градите

И.Т. (40) вчера во битолската полиција пријавил дека неговата 15 годишна ќерка била нападната од таксист.

Откако девојчето се качило во такси возилото, таксистот П.К. (53) почнал да разговора со неа, а во еден момент се завртил и со раката ја штипнал за образот. Пред да стигнат во нејзиниот дом таксистот почнал да ја допира за градите.

Неколку часа подоцна во полициската станица П.К. дал изјава и против него ќе биде поднесен соодветен поднесок.

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе