Битолчанец лажно пријавил дека му бил украден мобилниот телефон

СВР Охрид поднесе кривична пријава против 22 годишник од Битола, поради постоење основи на сомнение дека сторил кривично дело „лажно пријавување на кривично дело“.

Toj, на 06.10.2020 во Полициската станица Охрид пријавил дека претходниот ден во охридското село Куратица непознат сторител му одзел мобилен телефон и пари.

По преземени мерки, било констатирано дека во тој период пријавениот не престојувал на подрачјето на СВР Охрид.

Во САД и некои други земји, припадниците на загрозените расни и етнички малцинства имаат пократок животен век од просечниот, и поради тоа не се доволно застапени меѓу оние за кои најмногу се очекува дека ќе починат од ковид-19.

повеќе

Предвидувањата за тоа дека ќе дојде денот кога Бугарија ќе ги искористи пасошите кои Софија така лесно им ги даваше на македонските државјани почнуваат да се остваруваат.

повеќе

Реакцијата на семејството и блиските во однос на пандемијата е пресуден фактор кој влијае на емотивната состојба, размислувањата и однесувањето на младите.

повеќе