Безживотно женско тело извлечено од водите на Вардар

Попладнево извадено е женско тело од водите на Вардар кај железничкиот мост во село Горно Лисиче, информираат од МВР.

Се работи на утврдување на идентитетот на пронајденото тело.

 

За жал многумина, а особено оние што треба, не може да ја видат историската димензија на оваа посета на еден папа на нашата земја.

повеќе

Кога знаеме како функционира кризата на претставеност, можеме да спречиме повторување на историјата, кое можеби овој пат би имало и многу полоши последици по демократското општество.

повеќе

Деновиве Владата донесе одлука за формирање на ново министерство. А и така, по глава на жител, верувам, рекордери сме по министерства и министри. Оттука, размислував зошто да не предложам да се формира уште едно – за „спречување автоголови".

повеќе