Бесправно изградил куќа покрај Дебарското Езеро и добил кривична пријава

ОВР Дебар поднесе кривична пријава против Ф.Р. (33) од Дебар, поради постоење сомневање за узурпација на недвижности и бесправно градење.

Пријавениот во текот на 2019 година узурпирал површина покрај Дебарското Езеро, сопственост Македонија, со вкупна површина од 129 квадратни метро и на неа бесправно изградил објект за домување од втора категорија, со што го оштетил буџетот во износ од 255.420 денари.

Министерството за финансии во изминатиот период активно работеше на реформа за унапредување на фискалната децентрализација, која нуди сериозно системско решение за стабилни финансии на општините кои ќе значат одговорни општини и испорака на квалитетни и ефикасни услуги за граѓаните. 

повеќе

Либералната империјалистичка доктрина на Америка е одговорна за ужасниот масакр во места како Виетнам, Ирак и Централна Америка. Но Америка, исто така, произведе либерална антиимперијалистичка доктрина што останува затскриена во една ТВ-серија што ја восхитува американската публика уште од 1966 година.

повеќе

Граѓани, бегалци, мигранти, веќе не ни е важно – се чини дека никој не гледа светла иднина за себе во Албанија.

повеќе