Автомобил удри во ѕид, повредените пренесени во Ургентниот центар

Две лица се повредени и веднаш пренесени со возило на итната помош во Ургентниот центар на скопската Клиника, откако автомобил „рено“ удри во ѕид на влезот на Делчево.

По несреќата на повредените лица им била укажана прва медицинска помош при што биле констатирани тешки повреди, поради што се транспортирани во Скопје.

Сообраќајот по несреќата е регулиран од припадници на сообраќајната полиција, а на самото место е извршен првичен увид и притоа задржано е друго возило кое без видливи штети се наоѓа на местото каде се случила сообраќајната несреќа.

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе

Иако е важно да бараме решенија за нашата заедничка историја и да се обидеме да ги разликуваме фактите од пропагандата, зарем не е исто така важно да научиме да живееме заедно и покрај нашите различни и силно политизирани гледишта?

повеќе

Нашето општество е социјално неправедно, а социјалната неправда е, и ќе биде погубна.

повеќе