Авганистанци и Пакистанци пронајдени во Илинден

Мигранти од Авганистан и Пакистан, вчера биле пронајдени во скопската општина Илинден.

Вчера околу 21.20 часот од полициски службеници од СВР Скопје во населбата „Илинден“ биле затекнати осум мигранти од Авганистан и Пакистан, по што биле пренесени во Транзитниот центар Табановце за понатамошна постапка.

Богатите држави мораат веднаш да донираат вакцини против ковид-19 на загрозените држави. 

повеќе

Можеби ни треба регистар на погрешни перцепции на граѓаните за криминалот и корупцијата во државата.

повеќе

Младите бараат подобар живот надвор од државата, бидејќи доаѓаат до заклучок дека приватните компании и странските организации им пружаат поголема поддршка и повеќе ги вреднуваат отколку сопствената држава.

повеќе