Апасиев: Ми се закануваат заради Фејсбук објавите

Лидерот на Левица, Димитар Апасиев денеска беше на распит во обвинителство, откако беа поднесени кривични пријави за говор на омраза преку неговите Фејсбук објави. 

Тој изјави дека по објавите на Фејсбук добивал закани за него и неговото семејство, но дека нема да престане со нивна понатамошна објава бидејќи се држи до практиката на Европскиот суд за човекови права. 

Тања Милевска и Мерсиха Смаиловиќ од Хелсиншкиот комитет ги поднесоа кривичните пријави против Апасиев, а тој најави кривични пријави за нив. 

Тој денес беше повикан во Обвинителството поради три кривични пријави кои беа поднесени против него. 

Веќе четврта деценија штом општеството се фокусира на македонско-бугарските или македонско-албанските односи, на улиците излегуваат навивачките групи со навредливиот репертоар. Спонтано? Ајде, Ве молам.

повеќе

Нивото на Советот на Центар никако да порасне и да покаже демократски капацитети и зрелост очекувана од граѓаните

повеќе

Historia magistra vitae est (Историјата е учителка на животот). Оваа латинска изрека ќе ги објаснува односите меѓу народите и нациите додека постои светот.

повеќе