Топ Чанел

Албанската полиција го следелa камионот во кој е пронајденa дрогата во Крушопек

Камионот во кој е пронајденa дрогата во село Крушопек, скопско, низ територијата на Албанија поминал под целосно набљудување од албанската полиција, информираат од Министерството за внатрешни работи на Албанија, пренесува телевизијата „Топ Чанел“.

„Во операцијата која имаше за цел контролирана достава на кокаин, учествуваа и структури од албанската полиција, кои овозможија премин на пратката од Црна Гора, преку албанската територија кон Северна Македонија и таа беше спроведена во услови на целосна безбедност и тајност“, информираат од албанската полиција.

Според нив оваа операција преставува уште еден сериозен ангажман на полицијата во борбата против меѓународниот организиран криминал и доказ плус за довербата на партнерите во оваа борба. 

За жал во овие тешки времиња некои политичари се занимаваат и со вируски патриотизам: на корона не сме се обратиле мултилингвално.

повеќе

Кога кризата со коронавирусот ќе заврши, светот повеќе нема да биде ист, концептот на неолиберализмот ќе биде редизајниран.

повеќе

Благодарејќи на коронавирусот, граѓаните го видоа вистинското лице на  оваа натприродна организација, наречена државна администрација. Алчна, себична, несолидарна, нечувствителна.

повеќе