МВР

66 лица го прекршиле полицискиот час

Министерството за внатрешни работи информира дека во текот на изминатото деноноќие забраната за движење во целата држава не ја почитувале 66 лица. Приведени се  45 лица, а за останатите се земени податоци и ќе следуваат соодветни мерки.

Во овој период на 116 лица им се издадени решенија за изолација, а 35 лица потпишале изјави за самоизолација.

При полициската контрола на лица во изолација и самоизолација било констатирано дека две лица не ја почитувале мерката за самоизолација.

 

 

Секој може да биде менаџер во „добри денови", но најчесто менаџерската работа не е за „добрите денови" туку постојан баланс помеѓу проблемите и можностите за оптимизирано управување на компанијата.

повеќе

Нека се соберат во Дојран, нека се договорат и нека нѐ известат. Сите други пак нека се спремаат за вистински избори во постпандемискиот период.

повеќе

Дали е аксиом дека со членството во НАТО е гарантирана безбедноста на Македонија? Дали почеток на преговори значи и отворен пат за членство во ЕУ?

повеќе