44 возачи биле пијани, утврди сообраќајната полиција во Скопје

За време на сообраќајните контроли во Скопје вчера биле казнети 249 возачи, од кои 60 за возење повеќе од дозволената брзина, а 44 за возење под дејство на алкохол. Дури 31 возач немал возачка дозвола.

МВР соопшти дека се изречени и осум казни за користење мобилен телефон, пет за минување на црвено светло, осум за нерегистрирани возила, три санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикл, осум мерки за возач почетник...

„Засилените акциски контроли продолжуваат и во наредните денови, апелираме до граѓаните да ги почитуваме сообраќајните правила и прописи“, порачуваат од МВР.

Ќутејќи - банализирамо. Банализирајќи - нормализирамо. Нормализирајќи - дозвољуемо пред очи да ни се повампируа фашизмот и нацизмот.

повеќе

Самата идеја на странските директни инвестиции е да донесе нови вработувања со повисоки плати кои треба да ги исплаќа странскиот инвеститор.

повеќе

Треба да се размисли за тоа дека сите предлози и промени кои доаѓаат од Брисел, не можат ефикасно да се применат и во Македонија и да се дејствува во правец на благосостојба на граѓаните, а не само на профитите.

повеќе