30-годишна жена пријавила дека неколку пати била силувана од еден маж

Рано утрово во полициската станица во Кочани, 30-годишна жена пријавила дека од 1 мај до 14 јуни Б.Ш. (44) од Кочани во неколку наврати ја принудил да имаат сексуални односи.

Се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.

Античкиот грчки филозоф Хераклитус, кој живеел пред Сократ, Платон и Аристотел, е авторот на често користената поговорка „панта реи“ (Panta rei), односно, во превод, поедноставено: ,„сѐ тече, сѐ се менува, ништо не останува исто, нема апсолутна вистина и единствена реалност е повеќегодишно движење“.

повеќе

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе