Сообраќајна контрола во Скопје

23 возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

Во текот на вчерашните акциски сообраќани контроли во Скопје, полицијата казни 23 возачи затоа што зборувале на мобилен телефон, а 23 лица бидејќи немале ставено безбедносен ремен. 

„На територијата на град Скопје изречени се вкупно 241 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 18 санкции, 14 санкции за управување возило под дејство на алкохол, 20 прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, 26 санкции за управување без возачка дозвола.

Исто така, изречени се 10 санкции за управување на технички неисправни и нерегистрирани возила, 24 санкции за некористење сигурносен појас, 23 за користење мобилен телефон при управување возило, една за минување на затворен сигнал (црвено светло), 50 санкции за непрописно паркирање“, информира МВР.

Тешко е да се очекува дека ветото ќе биде туку-така тргнато. Дури и кога би се постигнал некаков договор, тоа би значело дека Македонија направила тешки и болни компромиси за да дојде до решение, имајќи ги предвид тврдите позиции на Бугарија.

повеќе

Лошите прогнози за инфлацијата и зголемувањето на цените на сите енергенси, не упатува кон еден заклучок - обновливите извори на енергија, заедно со вложувањето во самоодржливост и економијата на подарувањето сега се позначајни отколку кога и да е претходно.

повеќе

Неделава во Тирана за првпат 31 прехранбена и 6  дистрибутивни компании од регионов заеднички ќе настапат на саемот во организација на Коморскиот инвестициски форум кој го предводиме ние.

повеќе