Сообраќајна контрола во Скопје

23 возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

Во текот на вчерашните акциски сообраќани контроли во Скопје, полицијата казни 23 возачи затоа што зборувале на мобилен телефон, а 23 лица бидејќи немале ставено безбедносен ремен. 

„На територијата на град Скопје изречени се вкупно 241 мерки, меѓу кои за возење повеќе од дозволената брзина 18 санкции, 14 санкции за управување возило под дејство на алкохол, 20 прекршоци што ги чинат возачите на мотоцикли, 26 санкции за управување без возачка дозвола.

Исто така, изречени се 10 санкции за управување на технички неисправни и нерегистрирани возила, 24 санкции за некористење сигурносен појас, 23 за користење мобилен телефон при управување возило, една за минување на затворен сигнал (црвено светло), 50 санкции за непрописно паркирање“, информира МВР.

Земјите треба да бараат начини за градење мостови и унапредување на билатералните економски врски, а не да гледаат во минатото и да му наметнуваат на македонскиот народ поинаков идентитет или историски наратив.

повеќе

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе