200 килограми марихуана запленети во голема полициска акција во Скопје

Околу 200 килограми марихуана се запленети во голема полициска акција што се спроведува денеска во Скопје. Во акцијата се приведени и повеќе лица, потврдуваат од МВР.

кцијата, според МВР, сѐ уште трае, а повеќе детали најавуваат за утре. 

Tочната искористеност и капацитет на водните ресурси во државата e невозможно прецизно да се пресмета заради недостиг на континуирани хидролошки мерења и мониторинг на квалитетот на водите.

повеќе

Нам бизнисмените не ни требаат ниту уставни преамбули ниту некакви параграфи за да ги почитуваме Република Бугарија и нејзините граѓани. Ние некого почитуваме доколку прави профит, плаќа даноци и доколку е општествено одговорен.

повеќе

Зголемувањето на цените на храната се случува од причини кои се многу посложени отколку зголемувањето на другите цени, така што справувањето со тие причини бара различни стратегии. 

повеќе