19-годишна тетовка пријавила дека била силувана од неколку лица од јуни до август

Во тетовската полиција вчера било пријавено дека 19-годишна девојка од тетовско село од јуни до август годинава била неколку пати силувана. Девојката сама пријавилаво полиција.

Марјан Јосифоски, портпарол на СВР Тетово, вели дека девојката престојувала во изнајмен стан во Тетово и дека врз неа неколку пати била извршена обљуба од 58-годишниот М.М. од тетовско Новаке и од уште едно непознато лице.

М.М, кој го изнајмил станот, е во СВР Тетово и случајот се расчистува.

Деликатна јазична авантура е ако се излезе од основното и утврдено значење на зборовите и се прејде во сферата на жаргонот и колоквијалноста.

повеќе

Плаќањето на вработените на час наместо месечно помага да се зголеми нивната плата со тоа што ќе се вреднува работното време поефикасно.

повеќе