178 „сообраќајни“ казни во Скопје

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата во Скопје вчера изрече вкупно 178 мерки, меѓу кои 29 за возење повеќе од дозволената брзина, 18 за возење без возачка дозвола и 15 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли.

Изречени се и 14 мерки за користење мобилен телефон, девет за некористење сигурносен појас, шест за нерегистрирани возила, четири за технички неисправни возила во јавниот превоз, како и седум мерки за вградени неатестирани фолии (затемнети стакла).
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Македонија нема рециклирачки капацитет за пластичната амбалажа, а со увозот на ѓубре како гориво во индустријата, станува и неофицијална депонија на ЕУ.

повеќе

Влијанието на корупцијата врз економијата е значајно. Корупцијата може да доведе до неефикасност и погрешна распределба на ресурсите, да ги обесхрабри странските инвестиции и да ја поткопа конкурентноста на фирмите.

повеќе

Почнавме со спротивставени мислења околу Законот за работни односи, со кој недела се прогласува за неработен ден. Завршивме на Уставен суд.

повеќе