178 „сообраќајни“ казни во Скопје

Во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, полицијата во Скопје вчера изрече вкупно 178 мерки, меѓу кои 29 за возење повеќе од дозволената брзина, 18 за возење без возачка дозвола и 15 санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли.

Изречени се и 14 мерки за користење мобилен телефон, девет за некористење сигурносен појас, шест за нерегистрирани возила, четири за технички неисправни возила во јавниот превоз, како и седум мерки за вградени неатестирани фолии (затемнети стакла).
Засилените акциски контроли продолжуваат, а МВР апелира до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

Во Македонија не постои никаква забрана за конверзиона терапија, а лиценцираните психолози што може да се јават како спроведувачи или наведувачи на ваква „терапија“, за жал, не сносат никакви последици.

повеќе

Доколку чувствуваме дека нашиот труд ќе биде награден со успех, ќе ѝ приоѓаме на околината со апетит, доверба и храброст.

повеќе

Од општи формулации кон конкретни разговори.

повеќе