177 казни во Скопје за брзо возење, користење мобилен, минување на црвено...

Полицијата во Скопје, во рамките на засилените акциски контроли во областа на сообраќајот, вчера изрече вкупно 177 мерки, меѓу кои 39 за возење повеќе од дозволената брзина, 15 за возење без возачка дозвола и девет санкции за прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли.

Исто така, изречени се 13 мерки за користење мобилен телефон, 12 за минување на затворен сигнал (црвено светло), осум за некористење сигурносен појас, девет мерки за непрописно престигнување и обиколување, како и шест мерки за непочитување на првенство на минување.
Од МВР најавуваат дека засилените акциски контроли продолжуваат и апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи.

 

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе