Сообраќајна контрола во Скопје

17 возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

Седумнаесет возачи се казнети затоа што зборувале на мобилен телефон додека возеле. Сообраќајната полиција вчера во Скопје изрече вкупно 169 казни, најголемиот број се за брзо возење.

На територија на град Скопје казнети се 29 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина, 11 лица се казнети затоа што немале возачка дозвола, а 15 санкции се изречени за недавање првенство на минување на пешаци.

Казнети се и 10 пешаци поради минување на улица на недозволено место или додека било вклучено црвено светло на семафорот за нив.

Изеречени се и казни за тројца сопственици на возила кои ги затемниле стаклата, четири мерки за технички неисправни и нерегистрирани возила, три санкции за возење под дејство на алкохол, тројца возачи се казнети затоа што поминале на црвено светло.

За непрописно паркирање напишани се 40 казни.

Безбедноста, енергијата и миграцијата се три приоритети со најголема важност за британските граѓани, така што тие се на и на самиот врв на мојата агенда. Затоа патувам за Прага на средбата со европските лидери.

повеќе

Камбаните бијат поради нашата некадарна дипломатија, која е професионално  одговорна за дебаклот со Договорот со Бугарија, а пред тоа за Преспанскиот договор.

повеќе

На 6 октомври 1946 година почна носењето на моштите на Гоце Делчев од Софија во Скопје, столицата на слободна Македонија.

повеќе