Сообраќајна контрола во Скопје

17 возачи казнети затоа што зборувале на мобилен телефон

Седумнаесет возачи се казнети затоа што зборувале на мобилен телефон додека возеле. Сообраќајната полиција вчера во Скопје изрече вкупно 169 казни, најголемиот број се за брзо возење.

На територија на град Скопје казнети се 29 возачи кои ја пречекориле дозволената брзина, 11 лица се казнети затоа што немале возачка дозвола, а 15 санкции се изречени за недавање првенство на минување на пешаци.

Казнети се и 10 пешаци поради минување на улица на недозволено место или додека било вклучено црвено светло на семафорот за нив.

Изеречени се и казни за тројца сопственици на возила кои ги затемниле стаклата, четири мерки за технички неисправни и нерегистрирани возила, три санкции за возење под дејство на алкохол, тројца возачи се казнети затоа што поминале на црвено светло.

За непрописно паркирање напишани се 40 казни.

Неколку години при здрав разум сакаат да ни наметнат и да нѐ убедат дека со соседна Бугарија сме имале заедничка историја. 

повеќе

Деновиве во Комората пристигна нацрт-концептот за даночни реформи, кој треба да претставува основа за јавна расправа во наредниот период.

повеќе

Концептот е насочен кон креирање на оптимален даночен систем, кој ќе го поддржи економскиот раст, а со тоа и животниот стандард на нашите граѓани.

 

повеќе