127 возачи казнети за брзо возење во населени места

Сообраќајната полиција за време на вчерашните радарски контроли казни 261 возач за брзо возење. Од нив 127 возачи возеле брзо по улиците во населени места.

Од казнетите возачи, 16 возила се движеле со брзина од над 50 километри на час повеќе од дозволената, а две возила се движеле со повеќе од 70 километри на час над озволената брзина, соопшти МВР и предупреди дека ќе продолжи со секојдневни радарски контроли како во населените места, така и на отворен пат.

Минатата недела во јавноста се актуелизираше дискусијата за концептот на даночната реформа.

повеќе

Војната во Украина ја разоткри вистината за Русија, но и вистината за Европа. 

повеќе

Несанкционирањето на овој говор доведува до повторување, ширење и злоупотреба на овие аномалии како еден вид „нормализиран“ начин во политичката борба против поединци и групи со различни мислења.

повеќе