Зошто автомобилите на Ролс Ројс се толку скапи (ВИДЕО)

Ролс Ројс отсекогаш важела за симбол за највисоката класа автомобили наменети исклучиво за елитата.

Ролс ројс фантом е можеби нивниот најпознат модел и неговата цена е околу 450.000 долари, моделот гоуст е околу 315.000 долари, реит чини околу 320.000, а калинам чини 330.000 долари.

Овие цени се без какви било додатоци, а кога ќе се додадат личните ексцентрични детали од количеството нули може да ви се сврти во главата, а од компанијата тоа никогаш не го коментираат бидејќи сметаат дека нивните купувачи имаат право на својата приватност.

Во видеото може да видите зошто моделите на легендарната британска марка се толку скапи.

Западен Балкан оди во насока на целосна контрола на државните институции во служба на политичките елити. Не е чудо што граѓаните имаат ниска доверба во овие институции.

повеќе

Граѓаните се преморени од бескрајните, приказни на предавници и патриоти, тирански платформи, договори со Грција, Бугарија, рекети, пописи, тендери,

повеќе

Критичкото малцинство, на 2020 година не гледа само како на година која ја донесе вирусната пандемија, туку и како на година која донесе и еден друг вид на пандемија, онаа на КОВИД-авторитаризмот.

повеќе