Не е тесла за секого

Збунета жена се обидува да тури бензин во тесла модел С (ВИДЕО)

Логично е дека во електричните возила се „тура“ струја, а не бензин, и дека секој возач би требало да го знае тоа. Е па, еве доказ дека барем некој не го знае тој факт.

Можеби заборавила дека вози тесла модел С или пак е несвесна дека тивкиот автомобил вози на струја, една жена сепак сопрела на бензинска пумпа решена да го наполни својот електричен автомобил. Тоа што следувало е пресмешно.

Очигледно незапознаена со автомобилот, жена зилегува и збунето почнува да го бара отворот за бензин. По околу 45 секунди залудна потрага, таа успева да отвори капаче и веднаш се фаќа за кредитната картичка за да плати за бензинот. Она што не го знае е дека наоѓањето на „отворот за бензин“ е полесниот дел.

Како што би направиле со секој автомобил со мотор со внатрешно согорување, таа се обидува да го стави „пиштолот“, но тој, нормално не одговара. Тесла модел с има приклучок, а не отвор за гориво. Очигледно дополнително позбунета, жената продолжува да го проучува приклучокот пред да реши дека најверојатно има друг отвор каде што се тура бензинот. Таа дури го отвора багажникот, пред да се јави на телефон, најверојатно за да побара помош.

Присутните лесно можеле да остават сцената непречено да се одвива (и никој не би им замерил), но сепак еден маж решава да помогне и ѝ кажува на жената каде греши.

Причината за загриженост не е дали ЕУ успева да создаде функционални и стабилни земји или не, туку тоа што ангажманот на ЕУ во регионот води кон губење на кредибилитетот на Унијата како меѓународен актер и кон неуспех на нејзината Заедничка надворешна и безбедносна политика.

повеќе

Зошто егзистирањето на Северна Македонија „во духот на Преспанскиот договор“ ќе значи фактичко постоење на една орвеловска држава?

повеќе

Како граѓани на независна и суверена Република Македонија веќе се навикнавме постојано да живееме во секојдневни тензии и стресови.

повеќе