Викендашки автомобилски настан под отворено небо

Трк на Авто плус стрит шоу 2021 на паркингот на СЦ Борис Трајковски (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Во отсуство на вистински автомобилски настани во Македонија, а богами и на саем, Стрит шоу на колегите од Авто плус втора година по ред е шанса за промоција на нови автомобили, мотоцикли, нови технологии и разно разни додатоци.

 

Затоа трк на паркингот на СЦ Борис Трајковски да ги ѕирнете/допрете/почувствувате најновите модели на македонскиот пазар (порше макан, шкода кодијак, ауди А3, дачија дастер, рено меган конквест, хјундаи и30...), да истерате мал излет со скара и пиво и дружење со сродни души.

Дали и колку градовите им служат на интересите на своите граѓани (демократија) или на елитите кај кои се концентрира капиталот (авторитарност)?

повеќе

Освен тоа што муралите се моќно средство за комуникација, тие можат да бидат и предмет на манипулации, па и пропаганда, подигање тензии и продлабочување на недоразбирањата во БиХ.

повеќе

Процесот на донесување на буџетот ме потсетува на една изрека на поранешниот државен секретар на трезорот на САД, Џејкоб Лу (Jacob Lew) кој вели дека „Буџетот не е само колекција на бројки, туку израз на нашите вредности и аспирации“.

повеќе