Потсетник на славното минато

Спектакуларна изложба на Ситроен во САД (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Враќањето на пазарот на Соединетите Американски Држави француската компанија го почна со репрезентативна изложба на најславните модели од својата историја.

 

Групацијата ПСА официјално најави дека наскоро ќе ги понуди своите автомобили на еден од најголемите светски пазари – американскиот.

За да ги потсети тамошните вљубеници во автомобилите на својата богата историја, Ситроен во соработка со музејот Малин аутомотив во Калифорнија организира изложба на класичните модели на марката кои во своето време уживале светска слава.

Меѓу изложените автомобили се култните „спачек“, „ајкула“ и „ами“, сосе нивните многубројни верзии, но и голем број други модели на Ситроен од првата половина на 20 век.

Без оглед дали сте поддржувач или противник на претходната власт, не можете да оспорите дека таа постави сосема нови стандарди во поглед на мерките, напорите и вложувањата за да се привлечат странски инвестиции, за наши услови. 

повеќе

Ако лидерите на двете најмоќни земји во светот – САД и Кина имаат суштински разлики во начинот на кој тие гледаат на меѓународните односи, какви се изгледите за глобално зајакнување на соработката?

повеќе

Најновите случувања на релација политичка власт-граѓански сектор, повторно го отвораат прашањето за односите помеѓу овие два сегмента на општествениот живот.

повеќе