Мерцедес 560 СЕЛ

Сосема нов мерцедес од 1986 година е 33-годишна временска капсула (ФОТОГАЛЕРИЈА)

Временска машина сѐ уште не е измислена, па ако сакате повторно да ги живеете 1980-те, купувањето чичка нов мерцедес-бенц 560 СЕЛ од 1986 е најблиску што може да дојдете.

 

Огласен на германскиот сајт Мобиле, за автомобилот се тврди дека никогаш не бил возен на пат и дека километражата покажува само 46 километри – оние со кои излегол од фабриката. Да биде уште поспецијален, автомобилот никогаш не бил ни регистриран, што значи дека, технички, е комплетно нов.

Во огласот не е наведено зошто автомобилот никогаш не бил регистриран, но пишува дека „секогаш бил добро чуван и одржуван“. Тоа се гледа и на фотографиите бидејќи автомобилот изгледа одлично и покрај тоа што е стар три децении.

Сепак, не е совршен, бидејќи има траги на бојата и избледувања во кабината. Меѓутоа, седиштата изгледаат како никогаш никој да не седнал на нив и ентериерот сѐ уште ги има најлонските заштити и фабричките ознаки на инструментите.

Под хаубата се наоѓа 5,5-литарски V8 во комбинација со четирибрзински автоматски менувач. Моторот дава 299 коњски сили, со помош на кои големиот мерцедес забрзува од 0-100 км/ч за 6,9 секунди.

Бидејќи е тешко да се одреди колку вреди едно вакво возило, продавачот ја има ставено цената од 150.000 евра, која е оригиналната продажна цена на моделот конвертирана во актуелниот курс. Продавачот отворено признава дека „може да биде тешко да се одреди цената на автомобилот“.

Интеграциите и буџетски субвенционираната економија и социјала се проектираните теми на кампањата на власта за претстојните избори.

повеќе

Третманот и плаќањето на работникот од кого зависи целиот производствен систем, треба да биде на прво место кај државата и работодавачот. 

повеќе

Дали верувате дека до ова дереџе се дојде за една ноќ, еден месец, една година? Вистината е дека години се потребни за таков пад.

повеќе