Што купуваа Европејците во 2019: голф доминира, октавија сѐ поблиску до врвот

Германскиот автомобилски гигант има дури три модели во петте најпродавани на европскиот континент, додека честа на Јапонците повторно ја брани нисан кашкаи.

Фолксваген голф ја продолжи доминацијата на европскиот пазар и во 2019 година, покажуваат резултатите од продажбата за 11 месеци кои ги објави сајтот Фокус2мув. На второто место е рено клио, а на 3 и 4 уште два фолксвагени – поло и тигуан.

Листата на првите пет ја заокружува шкода октавија, додека од 6 до 10 место се нисан кашкаи, форд фокус, форд фиеста, опел корса и ситроен Ц3.

За разлика од некои други листи на најпродавани автомобили во Европа, оваа опфаќа најголем број земји, дури 44, од Португалија на крајниот запад, државите на истокот на Европа, како Русија, Украина и Турција.

Нашиот капацитет за справување со општи кризи е ограничен. Дали здравството е немоќно, или ние не можеме да се прилагодиме на промени?

повеќе

 За базата во Ново Село, Бугарија не добива ни долар за закупнина, а отворени се и бројни прашања за животната средина.

повеќе

Се поставува прашањето, дали треба да се жртвува слободата за сметка на жртвите кои се последица од вирусот, кој не можеме да го спречиме освен со строги санкции и мерки?

повеќе