Премоќно

Римац објави фотографии од тестирањето на новиот автомобил (ФОТО)

Хрватската компанија Тимац автомобили на Фејсбук објави фотографии од новиот автомобил ц_ту (концепт два) пред тестирањата.

Станува збор за модел во природна големина изработен исклучиво за тунелот со целосно функционални компоненти на активната аеродинамика, реалистични сопирачки, вентилатор и реален пад на притисокот при минување низ менувачот на топлина.

„Тоа овозможи брзо да ги тестираме релевантните делови и да ги споредиме со резултатите на ЦФД (нумеричка метода на пресметка на динамиката на флуидите со помош на компјутер)“, објавија на својот фејсбук профил.

Се наведува дека тестирањето е направено пред почетокот на изработката на алатите за производство, па со тоа се овозможило секоја потенцијална промена да биде имплеметирана на серискиот автомобил.

„Наскоро повеќе...“, пишува на фејсбук профилот на Римац.

Миграција со достоинство (#WithDignity) е темата на Меѓународниот ден на мигрантите 2018 година, кој го одбележуваме во вторник (18 декември).

повеќе

Без оглед на фактот што од постоењето на уметноста постои и теорија и приказна за тоа, уметничкиот процес останува крајно неразбирлив.

повеќе

Што е потребно младите велешки занаетчии да не станат самоубиствени гемиџии, туку да ги тераат своите замисли напред.

повеќе